Bijgewerkt op: 30-08-2021

Het reisadvies voor Thailand is op dit moment niet goed. De door het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingestelde kleurcode staat nu op oranje. Alleen helemaal in het diepe zuiden geldt er voor drie provincies de kleurcode rood. Voor de hoofdstad van Thailand, Bangkok is het reisadvies ook vaak niet goed want die schippert heen en weer tussen een rode en oranje kleurcode.

Wij gaan je hier meer informeren over het reisadvies voor Thailand, dus lees rustig verder. Of jump direct naar je favoriete onderwerp op deze pagina via de onderstaande links:


Geen negatief reisadvies Thailand maar wel inreisbeperkingen


Er geldt dus geen negatief reisadvies voor Thailand maar je wordt wel geconfronteerd met zeer strenge inreisbeperkingen. Op dit moment moeten alle reizigers die Thailand binnen willen komen verplicht in quarantaine.

Of je nu volledig gevaccineerd bent of niet, je zult veertien dagen in een quarantainehotel moeten verblijven. Deze speciale quarantainehotels zijn door de staat aangewezen en ze zijn niet goedkoop. Alle kosten die je hiervoor maakt zijn dan ook voor je eigen rekening.

Het reisadvies voor Thailand kan snel veranderen


In deze COVID-19 periode is er een flink aantal zaken onzeker. Het is dan ook van groot belang dat je jezelf goed informeert over een eventueel vertrek én over het actuele reisadvies voor Thailand.

Je kunt hiervoor kijken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of neem contact op met de Thaise ambassade in Den Haag. Daar kun je informeren of je überhaupt wel toegelaten wordt. Je zult namelijk door veel hoepels moeten springen voordat je weer zorgeloos kunt genieten van een vakantie in Thailand.

Ook leuk om te doen in Thailand


Reisadvies Thailand en de gevolgen voor de terugreis naar Nederland


Omdat het reisadvies en de bijbehorende kleurcode oranje is voor Thailand heeft dat gevolgen voor je terugreis naar Nederland. Thailand is per 16 augustus 2021 aangeduid als een zeer hoog risicogebied. Dit heeft ten gevolg dat je als van Thailand naar Nederland reist het zogenaamde coronabewijs nodig hebt.

Het coronabewijs kun je verkrijgen door middel van;

  • een negatieve PCR-test die afgenomen is binnen 48 uur voor vertrek.
  • een negatieve antigeen test die afgenomen binnen is 24 uur voor vertrek.

Dit geldt dus ook als je een geldig herstelbewijs die goedgekeurd is door een EU-lidstaat of als je volledig gevaccineerd bent.

Meer artikelen over Chiang Mai


Mooiste tempels van Chiang Mai

By Discover Thailand |
Chiang Mai kent meer dan 300 tempels, bekijk hier ons overzicht van de mooiste exemplaren.

Wat te doen in Chiang Mai

By Discover Thailand |
Een complete todo lijst met een groot aantal activiteiten die je kunt ondernemen.

Chiang Mai Hotels

By Discover Thailand |
Een overzicht van onze favoriete hotels in vier verschillende prijsklasses.